fbpx

Aankoopadvies

Aspecten die een belangrijke rol spelen gedurende de aankoop van een woning.

Een woning kopen doe je met je hart.
Bij binnenkomst van een woning is de eerste indruk vaak doorslaggevend. Gevoelsmatig zeg je; ‘Ja, dit is mijn nieuwe thuis’. Je kijkt door een roze bril en vergeet soms die rationele blik. De aankoopadviseur van A tot Wonen helpt jou verstandige keuzes te maken gedurende het gehele aankooptraject.

Verkoopmakelaar versus Aankoopmakelaar.
De verkoper kiest heel zorgvuldig de beste professional uit om zijn woning tegen een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Deze belangen zijn tegengesteld aan die van jou als koper. Daarom kies ook jij voor een professional, namelijk je eigen aankoopmakelaar van A tot Wonen, die 100% jouw belangen vertegenwoordigt gedurende het gehele aankoopproces. Een sparringpartner die jou oprecht een eerlijk adviseert.

Woning op ‘t oog. En nu?
Je hebt interesse in een woning en je wilt een voorstel uitbrengen. Maar wat ga je nu bieden? Enerzijds wil je geloofwaardig zijn en anderzijds voor een zo laag mogelijke prijs kopen. En daarom dien je als uitgangspunt de reële marktwaarde te bepalen. Daarvoor is maatwerk nodig, de juiste aankoopstrategie. Hoe breng je de boodschap over? Alle fasen in het traject dienen zorgvuldig en in de juiste volgorde doorlopen te worden zonder je in de kaart te laten kijken. De aankoopadviseur van A tot Wonen doorloopt samen met jou alle stappen, de route naar succes!

Informatieplicht versus onderzoekplicht.
Een huis ziet er in beginsel bewoonbaar uit, al kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Een verkoper is verplicht informatie te verstrekken over bepaalde gebreken in en om zijn huis. Als koper heb je echter de plicht te onderzoeken hoe de bouwkundige en juridische staat van een woning is. Of het nu gaat om een bestaand huis of een nieuwbouwwoning, een gedegen onderzoek is essentieel als ‘fundering’ voor de verdere keuzes in het aankooptraject.

10 Gratis tips van A tot Wonen

Wil jij weten waar je op moet letten bij het aankopen van een woning?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Velden met een * zijn verplicht. Van A tot Wonen kan naar aanleiding van je download contact met je opnemen.

Eerst kopen
of toch verkopen?

Deze keuze is met name afhankelijk van je huidige situatie, je persoonlijke voorkeur en de huidige woningmarkt.

De verkoopcoach van A tot Wonen kan hierover met je ‘sparren’ en je helpen met het maken van die keuze. Hij komt graag bij je langs met verkooptips en verkoop bevorderende adviezen.

Zoekopdracht

Al een tijdje aan ‘t zoeken, maar kun je geen geschikt huis vinden? Wordt de ideale woning steeds voor je neus weggekaapt? Dat komt veelvuldig voor heden ten dagen. Overweeg dan een zoekopdracht neer te leggen. Van A tot Wonen zoekt graag met je mee!
De aankoopadviseur brengt graag samen met jou je woonwensen in kaart, waarna hij actief op zoek gaat naar jouw droomhuis. Door het grote netwerk in de makelaardij en het contact met vele woningzoekenden is de aankoopmakelaar dikwijls eerder op de hoogte van woningen die op de markt gaan komen. Dit biedt mooie kansen voor jou om als één van de eerste een woning te kunnen bezichtigen.
De aankoopadviseur gaat graag met jou in gesprek over de mogelijkheid om mee te zoeken naar jouw meest ideale woning. Dit kan per e-mail, telefoon of bij je thuis. De keuze is aan jou!

Hypotheek

Heb je plannen om een huis te kopen? Dan is het verstandig om eerst een afspraak te maken met een hypotheekadviseur. Deze kan je adviseren tot welk bedrag je kunt lenen en welke hypotheekvorm het beste bij je past. Van A tot Wonen werkt samen met diverse hypotheekadviseurs met wie wij een vrijblijvende afspraak voor jou kunnen organiseren.

Notaris

Op de datum van levering komen we bij de notaris op kantoor voor het tekenen van de leveringsakte en (meestal ook) de hypotheekakte. De leveringsakte wordt ook getekend door de verkoper en de notaris. En de hypotheekakte door je geldverstrekker en de notaris. Vaak wordt een medewerker van het kantoor gemachtigd om te tekenen namens de bank. Daarna zorgt de notaris ervoor dat een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven in de openbare registers van het kadaster. Ook je hypotheekakte wordt geregistreerd in de openbare registers. Iedereen kan dan zien dat jij de nieuwe eigenaar bent van het huis en dat je een hypotheek hebt afgesloten. De notaris regelt alle betalingen en controleert hij of de woning vrij is van andere hypotheken, beslagen of inschrijvingen. Ook zorgt deze voor verrekening van de lopende lasten, canon en servicekosten, zodat alles tussen beide partijen netjes is geregeld.

Blijf op de hoogte

Wil jij het laatste nieuws als eerste ontvangen?