fbpx
Loader

Aankoopbegeleiding: Een huis kopen met versterking

Je wilt een huis kopen, maar hoe pak je het aan? Wat doe je het eerst?

De beste aankoopstrategie is per situatie anders. Een ding is zeker: de verkopend makelaar gaat in alle gevallen voor de belangen van zíjn klant. En jouw blik is vertroebeld door dat huis waar je zo verliefd op bent geworden. Een huis kopen maakt kwetsbaar, je kunt wat hulp gebruiken. Professionele aankoopbegeleiding zorgt dat je toch verstandige keuzes maakt.  Het huis wordt eerst goed bekeken. Want dat ben je verplicht (onderzoekplicht) en ook heel belangrijk: het is essentieel bij het bepalen van de marktwaarde. Want dáár zit hem de winst: kennis van zaken voordat het bieden begint. En ook dat is een vak. De aankoopadviseur heeft inmiddels al voor diverse opdrachtgevers huizen aangekocht. Lees maar eens wat hun ervaringen zijn.

10 Gratis tips van A tot Wonen

Wil jij weten waar je op moet letten bij het aankopen van een woning?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Velden met een * zijn verplicht. Van A tot Wonen kan naar aanleiding van je download contact met je opnemen.

Eerst kopen
of toch verkopen?

De hamvraag. Het hangt af van je persoonlijke situatie, je persoonlijke voorkeur en de huidige woningmarkt. Het kiezen van een aankoopstrategie is altijd maatwerk. Met professionele aankoopbegeleiding maak je de verstandigste keuze. Eerst verkopen? De verkoopcoach is je sparringpartner en helpt je met verkooptips en adviezen die de verkoop verbeteren.

Huis kopen maar nog niet gevonden?

Aankoopbegeleiding begint met een wens. Jouw kijk op de toekomst. Of het kan? Je krijgt een goede indruk van je kansen met een gratis woonadvies. Ga je ervoor? Plaats dan een zoekopdracht. Een aankoopmakelaar heeft namelijk zicht op veel meer huizen dan jij via funda op je scherm krijgt. Er zijn huizen die stil in de verkoop gaan en huizen die te koop staan maar nog niet zijn gepubliceerd. Zo ben je er als eerste bij. En dat is best wel een dingetje, in de huidige markt.

Zoekopdracht

Ik ben William, jouw huizenzoeker!

Je zoekt een huis dat tegemoet komt aan jouw toekomstbeeld. Daar zitten nogal wat wensen en eisen aan verbonden. En je bent niet de enige met een bepaalde smaak of voorkeur voor een bepaalde locatie. Ik geef je geen ongelijk. Je moet gaan voor je droomhuis, mits het binnen je budget past natuurlijk. Om dit te toetsen is een gratis woonadvies een goed idee. Dan weet je of jouw wensen reëel zijn. En zo niet, wat er dan wel mogelijk is.

Zoekgebied.

William zoekt jouw toekomstig huis binnen de geografische driehoek Eindhoven, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch. Vanuit mijn strategische locatie in Boxtel speur ik dagelijks naar nieuw woningaanbod. Heb je een huis op ‘t oog, buiten dit gebied? Geen zorgen. Daar heb ik een oplossing voor.

Een koophuis zoeken gaat verder dan funda. 

De zoektocht kan beginnen. Als je funda afstruint krijg je veel huizen te zien, maar je loopt toch een aantal huizen mis. Als professioneel huizenzoeker weet ik de weg in de markt. Met mijn uitgebreide netwerk in de makelaardij vind ik huizen die binnenkort te koop komen te staan. Dan ben jij er als eerste bij om het huis te bezichtigen. En dat levert iets heel waardevols op: tijd om na te denken voordat het bieden begint. Want onder druk worden de meeste vergissingen gemaakt. Geen zorgen, ik ben er om je hiervoor te behoeden. Maar soms moet een huis even op je inwerken. Met een zoekopdracht breid je het aanbod bovendien uit met geheime huizen. Dat zijn huizen die in stilte te koop staan en daarom niet op funda te vinden zijn. Je verhoogt je kansen dus enorm. Dus ga voor jouw droomhuis en bespreek je wensen met een echte huizenzoeker!

ZOEK MIJN DROOMHUIS

 

 

Wat een huizenzoeker doet?

Als je besluit een zoekopdracht bij mij te plaatsen, neem ik je aan de hand van A tot Wonen. Voor een vast tarief doorlopen we de volgende stappen:

  1. Inventarisatie van de woonwensen en de achterliggende motivaties daarvan. Want soms zijn wensen anders in te vullen. Of is een koopwoning nu nog niet wat je zoekt, maar heeft het wel potentie.
  2. Als er een mogelijk droomhuis is gevonden gaan we het samen bezichtigen. Voelt het goed, adviseer ik over de marktwaarde en de aankoopstrategie voordat het eventuele bieden begint.
  3. Een eerste bod zegt: wij zijn serieus, maar gaan geen cent teveel betalen. Ik weet die balans te vinden. Tijdens de onderhandelingen laat ik me niet leiden door emotie, maar enkel en alleen door marktwaarde. Je bespaart twijfel, onzekerheid en dikwijls een fors bedrag op de koopsom!
  4. De deal is gemaakt, ik check de koopovereenkomst en licht alles toe. Je tekent niets voordat je het helemaal begrijpt. Last but not least: een grondige eindinspectie voor de overdracht van jouw droomhuis.

Wil jij dit ook? Of heb je behoefte aan meer of juist minder aankoopbegeleiding? Bekijk eerst de pakketten en tarieven. Stel je jouw vragen liever persoonlijk? Neem dan direct contact op.

Wat er nog meer komt kijken bij een huis kopen.

Een koop kan pas tot stand komen als het financiële gedeelte is geregeld. De hypotheek dus. Van A tot Wonen heeft contacten met verschillende hypotheekadviseurs die je adviseren over het te lenen bedrag en de hypotheekvorm. Een afspraak is zo gemaakt.

Notaris

Een huis kopen doe je nooit zonder een notaris. Daar teken je de leveringsakte en de hypotheekakte meestal ook.  Het huis wordt door de notaris ook op jouw naam geregistreerd en alle lopende lasten worden tussen beide partijen netjes geregeld. Van A tot Wonen verwijst je graag door naar een notariskantoor uit de regio  zodat je daarna aan de toekomst kunt beginnen!

Blijf op de hoogte

Wil jij het laatste nieuws als eerste ontvangen?